Her Altında Ayar Yazar Mı?

Her Altında Ayar Yazar Mı Altınkenti

Hayır, her altının üzerinde ayar yazmaz. Altın ayarı, altının saflık derecesini belirtir. Altın genellikle karat (k) veya ondalık olarak ifade edilir. Örneğin, 24 ayar altın (%100 saflık) en saf altındır. Ancak, takı ve mücevherat gibi kullanımlar için genellikle daha düşük ayarlarda altın kullanılır, çünkü saf altın çok yumuşak ve dayanıksızdır. Bu nedenle, altın takılar genellikle 14k, 18k veya 22k gibi ayarlarla yapılır, bu da altının saf altın ile alaşımının oranını gösterir.

Ayar Yazmayan Altın Olur Mu?

Ayar Yazmayan Altın Olur Mu Altınkenti

Evet, ayar yazmayan altınlar da olabilir. Bazı altınlar üzerinde ayar belirten bir işaret veya damga bulunmayabilir. Bu durum, özellikle bazı küçük altınlar veya altın takılar için geçerlidir. Ancak, ticari olarak satılan altınlar genellikle ayarlarını belirten bir işarete sahiptir. Ayar belirtilmemişse veya bilinmiyorsa, altının saflık derecesi veya ayarı profesyonel bir altın analizi yapılana kadar kesin olarak belirlenemez. Bu nedenle, alışveriş yaparken güvenilir kaynaklardan altın satın almak önemlidir.

Altının Üstünde Ne Yazıyor?

Her Altında Ayar Yazar Mı Altınkenti

Altının üstünde genellikle altının ayarı, yani saflık derecesi veya karatı yazabilir. Bunun yanı sıra altın üzerinde üretici veya damga, ülke standartlarını belirten bir işaret, altının gramajı ve bazen de üretim yılı gibi bilgiler bulunabilir. Ayarlı altınlar genellikle üzerindeki damga ile ayarlarını belirtirler. Örneğin, 14K, 18K, 22K gibi. Bunlar altının saflık derecesini ifade ederler.

Altın Küpeleri incelemek için aşağıdaki linke tıklayın.

Altın Küpe Modelleri ve Fiyatları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir